Aanpassingen lokale maatregelen tegen Covid-19 vanaf 1 september

Gepubliceerd op maandag 24 augustus 2020 13.37 u.
Vanaf 1 augustus golden er in Melle en de drie andere gemeenten van onze politiezone Rhode & Schelde lokale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De politiezone evalueerde nu deze lokale maatregelen en kondigt versoepelingen aan.

Vanaf 1 augustus waren publiek toegankelijke evenementen in onze gemeente verboden en was het ook verplicht een mondmasker te dragen op het openbaar domein. 

Na de Nationale Veiligheidsraad evalueerden de vier burgemeesters van Melle, Merelbeke, Oosterzele en Destelbergen deze maatregelen.

Evenementen mogen weer!

Er werd overeengekomen dat de burgemeestersbesluiten op het verbod van evenementen worden opgeheven met ingang van 1 september 2020. Daarmee wordt het federale kader gevolgd en kunnen evenementen onder voorwaarden doorgaan vanaf september. Een toestemming van de lokale autoriteiten en het respecteren van de veiligheidsvoorschriften (verschillend van sector tot sector) blijven van toepassing. Alle info voor het indienen van een aanvraag vind je hier.

Mondmaskerplicht zal worden versoepeld

Sinds 1 augustus was het verplicht om op straat een mondmasker te dragen. Voortaan zal het verplicht zijn een mondmasker bij zich te hebben en het te dragen op drukke plaatsen of op plaatsen waar de social distancing niet kan gewaarborgd worden.

Deze principes worden geformaliseerd in een nieuw Besluit van de Burgemeester van zodra het Ministerieel Besluit beschikbaar is.

De burgemeesters van Melle, Destelbergen, Merelbeke en Oosterzele bedanken hun inwoners voor de inspanningen die zij hebben geleverd om zich aan de maatregelen te houden. Samen zorgen we voor de gezondheid van 68.000 mensen!