Opnieuw groepsaankoop groene energie

Gepubliceerd op woensdag 28 februari 2024 8.26 u.
De provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw een groepsaankoop 100% Belgische groene stroom en aardgas. De energiecrisis van het afgelopen jaar zorgde voor extreme prijsschommelingen op de energiemarkt, waardoor er vorig jaar geen groepsaankoop plaatsvond.

Ondertussen zijn de energieprijzen stabieler en bestaan er opnieuw grote verschillen tussen de goedkoopste en duurste energiecontracten op de markt. Dit maakt het organiseren
van een groepsaankoop weer interessant.

Drieledig doel

Doel van de groepsaankoop is drieledig:

  1. het aandeel aan hernieuwbare energiecontracten een duwtje in de rug te geven,
  2. jou een voordelig energiecontract aanbieden,
  3. je ontzorgen in de zoektocht naar een voordelig energiecontract.

De projectbegeleider iChoosr zal deze keer instaan voor de organisatie van de veiling en de afspraken met de energieleveranciers, die wensen in te tekenen.

Veiling

Je kan je online en vrijblijvend inschrijven voor 8 mei 2024 via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom. Heb je geen internetverbinding? Bel dan naar Wonen Leie en Schelde op het nummer 09 210 71 50 en breng op het afgesproken tijdstip je laatste jaarafrekening van elektriciteit en of aardgas mee. Dit heb je nodig om je inschrijving in orde te brengen.

Persoonlijk aanbod

Na de energieveiling op 8 mei, ontvang je op 24 mei een persoonlijk aanbod met een tarief berekend op jouw opgegeven verbruik. Op basis daarvan kan je beslissen om al dan niet over te stappen naar een nieuwe leverancier. Geïnteresseerden krijgen tot en met 24 juni 2024 de tijd om op het aanbod in te gaan. Ook voor hulp bij het accepteren van het aanbod kan je terecht bij Wonen Leie en Schelde op woensdag 12 en 19 juni van 14 tot 16 uur. Hiervoor maak je ook telefonisch een afspraak en breng je het persoonlijke aanbod mee.

Contact

Heb je nog vragen, stuur dan een mailtje naar groenestroom@oost-vlaanderen.be of bel het nummer 0800 580 80. 

Voor extra info kan je surfen naar www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoop