Je booster nog voor nieuwjaar? Meld je aan in QVAX!

Gepubliceerd op maandag 20 december 2021 18.06 u.
Na je vaccinatie met Pfizer hoef je nu maar vier maanden meer te wachten om je booster te kunnen krijgen. Veel mensen komen nu meteen wel al in aanmerking voor de extra prik. Daarom opent ons vaccinatiecentrum ook tussen kerst en nieuw de deuren.

Op uitnodigingen per post durfden de centra voor zo’n korte termijn niet meer rekenen.

Daarom maakten ze de volgende keuze:

  • leerkrachten basisonderwijs en medewerkers kinderopvang

zij krijgen een uitnodiging via een centrale ‘liaison’ of contactpersoon

  • brede bevolking via QVAX

Wil je dus graag voor nieuwjaar nog je prik? Meld je dan aan in QVAX.be.

Ben je leerkracht en heb je nog niets gehoord? Stel de vraag aan je directie. Zij geven de lijsten door aan onze liaison. Je kan je niet vrij aanmelden. 

Waar let je op met QVAX?

  • Je duidt aan op welke momenten je de komende week of weken beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan.
  • Je engageert je dat je die kalender up-to-date houdt en daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten. De kalender vraagt je beschikbaarheid op in bepaalde tijdsblokken.

Opgelet: De tijdsblokken die getoond worden zijn niet de effectieve openingsuren van onze vaccinatiecentra. Deze blokken zijn gelijk voor heel Vlaanderen en volgen niet de planning van de lokale vaccinatiecentra. Voor de centra is het wel een hulp: wanneer ze een planning opmaken, zijn er meteen al een heel aantal kandidaten beschikbaar op de reservelijst. 

Word je opgeroepen van de reservelijst?

Bevestig snel en ga naar het vaccinatiecentrum.

Je ontvangt een uitnodiging per sms en/of e-mail.

Dan heb je een een half uur tijd om te bevestigen dat je snel naar het vaccinatiecentrum zal komen. Hoeveel tijd je krijgt, staat in de oproep. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de lijst opgeroepen.

Zodra je bevestigt, kom je in een reservatiesysteem terecht. Daar maak je de afspraak wanneer je precies naar het vaccinatiecentrum moet gaan. Pas als je vaccinatiemoment bevestigd is, is je registratie voltooid en kan je naar het vaccinatiecentrum komen.

Als je niet of te laat reageert op een oproep, vervalt ook je inschrijving op de reservelijst en moet je je opnieuw inschrijven. Dit wil zeggen dat je ook opnieuw je beschikbaarheden zal moeten registreren.

Let op!

  • Je kan op verschillende momenten doorheen elke dag van de week opgeroepen worden. De oproep komt niet op een vast moment. Je kiest zelf op welke manier je opgeroepen wordt: e-mail en/of sms. Je kiest ook wanneer je beschikbaar bent.
  • Let op: Hou je berichten in de gaten. Je hebt ongeveer een half uur om te bevestigen. Bevestig je niet op tijd? Dan gaat het vaccin naar iemand anders. Wil je een nieuwe kans? Dan moet je je beschikbaarheden opnieuw registreren.
  • Let op je spamfilter: soms komen berichten van QVAX daar terecht. 
  • Soms vertrekken mensen meteen na het zien van deze oproep naar het vaccinatiecentrum. Dit is NIET de bedoeling. Zonder registratie en bevestiging langs bovenstaande weg kunnen wij jou niet helpen in het vaccinatiecentrum. Doe dit dus eerst en kijk goed op welk moment wij jou precies verwachten.
  • Heb je jouw uitnodigingsbrief al ontvangen, dan heeft het geen zin meer om je nog te registreren op QVAX. Dit platform ziet dat je al een vaccinatiecode hebt en uitgenodigd bent, en zal jou niet opnieuw oproepen voor een snellere vaccinatie.
  • Eens je bevestigt, kan je de afspraak niet verplaatsen. Ook het lokale callcenter kan deze afspraak niet verplaatsen. Gelieve dus niet te bellen met deze vraag.