OCMW opent sociale kruidenier

Gepubliceerd op maandag 12 juni 2023 11.15 u.
Het OCMW van Melle gaat in het najaar van start met een eigen sociale kruidenier. Gezinnen die het financieel moeilijker hebben, kunnen er gratis of tegen sterk verminderde prijzen boodschappen doen.

De sociale kruidenier wil een wapen zijn in de strijd tegen armoede in Melle en kwalitatieve en gevarieerde voeding binnen ieders bereik brengen. De ontmoetingsruimte van de seniorenwoningen in de Schauwegemstraat (Hof ter Helst) wordt de vaste locatie van de winkel. We starten klein, maar het is de bedoeling om op termijn groter te worden en daarvoor samen te werken met andere organisaties.

Vrijwilligers gezocht

Een sociale kruidenier opstarten doe je niet alleen… Dit project vraagt heel wat helpende handen. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger help je mee tijdens de verkoopmomenten, vul je rekken aan, ga je eventueel mee voedsel ophalen, houd je de stock bij. 

De sociale kruidenier zal volledig afhankelijk zijn van donaties. Ook als particulier kan je, je steentje bijdragen. Heb je ongebruikte conserven, droogvoeding of andere goederen in de berging staan, geef ze dan aan de sociale kruidenier. Let wel, we aanvaarden enkel ongeopende en niet vervallen producten.

Wil jij producten aan de sociale kruidenier schenken of wil je graag als vrijwilliger aan de slag bij de sociale kruidenier? Mail naar lien.meirhaeghe@ocmwmelle.be.

Je kan haar ook telefonisch bereiken op het nummer 09 210 08 07.