Start werken Vijverwegel - Varingstraat

Gepubliceerd op maandag 12 juli 2021 11.44 u.
Op 6 september starten werken in de vijverwegel en Varingstraat. Zowel de riolering als de weg worden aangepakt. Auto's en fietsers moeten een omleiding volgen via de Gontrode Heirweg, Merelbekestraat en Brusselsesteenweg. Voetgangers kunnen door.

De werken in de Varingstraat en Vijverwegel zullen ingrijpend zijn. Om te beginnen wordt de riolering aangepakt. Er komt een gescheiden stelsel: dat wil zeggen dat er afzonderlijke leidingen komen voor afval- en voor regenwater. elke woning krijgt dus twee aansluitingen: één voor vuil water en één voor regenwater. 

De weg wordt daarna volledig heraangelegd en opnieuw ingedeeld.

Veel aandacht gaat hierbij naar de fietsers. De Varingstraat en de Vijverwegel worden immers fietssnelweg en een hoofdroute in het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. 

Het gedeelte van het nog te vernieuwen gedeelte van de Varingstraat blijft gemengd tweerichtingsverkeer. Door het realiseren van een fietsstraat krijgt de fietser voorrang.

Ter hoogte van het kruispunt Varingstraat – Vijverwegel wordt er een pleinfunctie gecreëerd.

Ook de Vijverwegel wordt ingericht als fietssnelweg. Het gedeelte van de Vijverwegel langsheen de industriezone blijft tweerichtingsverkeer. Het smalste gedeelte van de Vijverwegel wordt voor het gemotoriseerd verkeer eenrichtingsverkeer richting Varingstraat. 

Meer informatie vind je op onze site: https://www.melle.be/varingstraat-vijverwegel

Het einde van de werken is voorzien tegen het zomerbouwverlof van 2022, onder voorbehoud van onverwachte omstandigheden.