Vaccinatiecentrum draait weer op volle toeren

Gepubliceerd op maandag 13 december 2021 14.21 u.
Het vaccinatiecentrum in Wetteren is na een korte sluiting terug open. Zo kan Eerstelijnszone Scheldekracht zonder onderbreking tot eind april 2022 iedereen blijven vaccineren in het vertrouwde centrum.

Je kan er niet alleen terecht voor de boosterprik, ook wie nog geen eerste of tweede prik gekregen heeft, blijft er welkom.

Je las het ongetwijfeld al in de media: iedereen krijgt een 'boosterprik'. Eerder was al beslist dat 65-plussers een bijkomende prik zouden krijgen maar omdat de vierde coronagolf ongemeen hard toesloeg en de stijging van het aantal besmettingen astronomisch hoog werd, besloot het Overlegcomité om over te gaan tot een algemene extra prik.

Wanneer mag je je brief verwachten?
Deze keer is het moeilijker te voorspellen wanneer je aan de beurt zal komen. Hoe komt dat? Het moment waarop je mag komen, hangt af van de datum van je laatste dosis én van welk vaccin je kreeg.

  • Kreeg je Pfizer, dan moet je
    zes maanden wachten na de tweede dosis.
  • Kreeg je AstraZeneca, dan is dat vier maanden.
  • Kreeg je Johnson& Johnson, dan is dat twee maanden.

Mensen uit hetzelfde geboortejaar zullen dus misschien niet in dezelfde periode hun extra dosis krijgen.

Naast de 65-plussers zijn ook de zorgverstrekkers al uitgenodigd voor hun derde prik. Het gaat hierbij om personeel (en vrijwilligers) van de vaccinatiecentra, de test- en triagecentra en de eerstelijnszorgaanbieders. Ook bij hen wordt de volgorde van vaccineren bepaald door leeftijd en het type vaccin dat ze kregen.

Nadat iedereen met immuunstoornissen, de 65-plussers, de zorgverleners en de groepen die Johnson&Johnson en AstraZeneca-vaccins hebben gekregen hun derde prik hebben gehad, dan komen de andere groepen aan bod. Die zullen opnieuw zoals bij de eerdere vaccinatierondes
in dalende leeftijd uitgenodigd worden.

Wat de jongste groep betreft, kan vaccinatie vanaf de leeftijd van 12 jaar. De uitnodiging wordt verstuurd binnen de week na de twaalfde verjaardag. Zo kunnen deze tieners binnen de twee maanden volledig gevaccineerd worden en hun Covid Safe Ticket of vaccinatiecertificaat krijgen.
Op het moment van dit schrijven was er nog geen duidelijkheid over de definitieve richtlijnen voor de vaccinatie van de kinderen in de leeftijdsgroep van zes tot twaalf jaar.

Eerste en tweede prikken
Er blijft ook nog plaats voor eerste en tweede prikken in onze centra. Kreeg je nog geen tweede of zelfs nog geen eerste prik? Ook dan ben je nog steeds welkom. Je kan je hiervoor aanmelden via het inschrijvingsformulier op de website van de Eerstelijnszone Scheldekracht.

INFO EN CONTACT
https://www.eerstelijnszone.be/covid-19-vaccinatie-elz-scheldekracht
0800 988 98