Van 1 augustus tot en met 30 september 2020 geen evenementen in Melle

Gepubliceerd op zaterdag 1 augustus 2020 12.57 u.
Melle heeft samen met de politiezone maatregelen afgekondigd wat evenementen en vrijetijdsactiviteiten betreft. Tot en met 30 september zijn er geen publiek toegankelijke evenementen meer toegelaten in onze gemeente.

De nationale veiligheidsraad geeft sinds eind juli bevoegdheid aan de lokale overheden om coronamaatregelen in te voeren. 

Wat kan niet:

- alle publiek toegankelijke evenementen tot en met 30 september

  • zowel binnen als buiten
  • zowel openbaar als op privéterrein
  • zowel georganiseerd door de gemeente als door externen

Bijvoorbeeld: een buurtfeest, een onthaaldag voor nieuwe inwoners, een toneelvoorstelling, een optreden, een eetfestijn, een wielerwedstrijd,...

Wat mag wel nog:

  • jeugd- en sportkampen van onze vrijetijdsdiensten, grabbelpas en speelpleinwerking, in strikt van elkaar gescheiden bubbels van max. 50 personen
  • sportlessen, - trainingen en - wedstrijden volgens de geldende protocollen
  • privéfeesten en recepties tot 10 personen
  • activiteiten in georganiseerd verband (club, vereniging) met max. 50 personen, mits aanwezigheid van een meerderjarige begeleider, trainer of toezichter (volgens de geldende protocollen). 

Op moment van het nemen van deze beslissing lag het aantal besmettingen in onze gemeente erg laag. Dat wilden we uiteraard zo houden. Ook al kan men veel veiligheidsmaatregelen nemen, toch kan een onoplettendheid of toevalligheid volstaan voor een lokale uitbraak. Als gemeente en politiezone willen we dat risico niet nemen of afschuiven op organisatoren. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid en verbieden we alle evenementen tot en met 30 september. De gezondheid van onze inwoners staat daarbij op de eerste plaats.